Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Binalarda mevcut yangın bapları ve asıl kapıların yüzı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel gidişat anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya tamam kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin sağlıklı çdüzenışması ve kapıyı geri kapatması gerekir.

Bu cümle ekseriya evgin bir durumda hızla açılabilen art çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven umumiyetle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp mazi çekilebilmesini katkısızlar.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı mevsuk itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik ekip şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı derunin nispeten konulevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Gereç: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Ekseri yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanların yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar ivedi kalıp anında bapnın mümkün olan en azca mevsim kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Fakat, yangın kapısı satıcıları arasında eder değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, iyi fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, ötekiler faziletli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının özge bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bağırsakin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolaylıkla ve dışarıya harbi açılmalıdır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın resen kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve kötüın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı yoğunya kapanmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve rekabet kabil faktörlere rabıtalı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, Yangın Kapısı birinci sınıf bir yangın kapısının elan ali bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceği dair hemfikirler.

Report this wiki page